Getuige vragen! 

 

Gefeliciteerd, jullie gaat trouwen! En jullie hebben vast al een getuige in gedachte, maar hoe gaan jullie je getuige vragen op een originele manier? Deze personen zijn ontzettend belangrijk en je wilt op een bijzondere manier vragen om deze speciale taak uit te voeren. Geen stress, want we got you covered! Lees snel verder..

Met een message in a bottle van Birambi stel je op een originele manier deze belangrijke personen in je leven. Je getuige vragen kan perfect op deze manier. Op elke message in a bottle van Birambi kan je een persoonlijke tekst van 150 tekens zetten. We hebben een selectie toegevoegd van de leukste, mooiste en origineelste persoonlijke teksten. We hebben al heel wat mooie tekstjes voorbij zien komen, dus hier een greep uit onze favorieten! 

Wil je mijn getuige zijn?

 • I couldn’t say “I do” without you (All-time favorite)

 • You helped me through all the frogs, now help me tie down the prince

 • Ik wil je wat leuks vragen..

 • I found my mister, but I still need my sister..

 • I can’t marry my mister without my sister.

 • I found my man, I got my ring, now I just need one more thing..

 • I found my women, I got her ring, now I just need one more thing..

 • We love each other & we love you, please help us say I do!

 • Ik kan het maar één keer vragen, dus ik moet wij kiezen…

 • Ik kan geen JA zeggen zonder jou!

 • My ‘I do’ wouldn’t be the same without you.

 • I couldn’t tie the knot without you.

 • Ik heb de liefde van mijn leven, nu nog een getuige…

Je getuige(n) zijn natuurlijk niet de enige belangrijke mensen op jullie speciale dag. Naast je getuige, is jullie dag niet compleet zonder een ceremoniemeester, bruidsmeisjes, een maid of honour, een vader of moeder die je weg geven en een best man. Hoe leuk is het om dit allemaal in dezelfde sfeer te doen en al deze mensen te vragen met de message in a bottles van BIRAMBI? En ben je nog opzoek naar een originele uitnodiging? Het is bij ons ook mogelijk om custom tekst te laten ontwerpen. Let wel op, dit is wel pas mogelijk vanaf 40 stuks.

Pap wil je mij weggeven? Flessenpost Birambi

Waarom zijn getuige zo belangrijk?

Naast de mooie eer om getuige te mogen zijn, is het vooral een hele belangrijke taak. De getuige zorgen dat jouw huwelijk rechtsgeldig is. Hoe kies ik mijn getuige, wat moeten ze precies doen en hoeveel heb ik er nodig? Dit wist ik eerst ook allemaal niet, maar ik heb wat research gedaan en na het lezen van deze blog, weet je alles wat nodig is over een getuige!

Hoeveel getuige zijn er op een bruiloft?

De Nederlandse wet omschrijft dat je minimaal twee en maximaal vier getuige voor de bruiloft beschikbaar moeten zijn. Het is hierbij niet van belang hoe de getuige onder de bruid en de bruidegom verdeeld zijn. Zolang jullie je maar aan de wettelijke getuige houden en er beide mee eens zijn natuurlijk  Ieder land heeft hier andere regels in, dus kijk het per land altijd even na!

Wat zijn de taken van een getuige?

De meest belangrijke taak van de getuige is dat jullie huwelijk rechtsgeldig is. Dit betekent dat het volgens de wet geldig is. Maar wat betekend dat nou precies? Het is eigenlijk heel simpel. Wanneer de getuige zijn of haar handtekening onder jullie trouwakte heeft gezet bevestigen zij dat het huwelijk heeft plaatsgevonden. Mocht jullie trouwakte ooit kwijtraken, kunnen zij bevestigen dat het huwelijk heeft plaats gevonden.

Mag ik iedereen vragen om mijn getuige te zijn?

In principe kan iedereen je getuige zijn, zolang ze maar volwassen zijn en een kopie van hun paspoort hebben. Nu kan je zomaar iemand van de straat plukken, maar het is natuurlijk veel leuker om iemand uit te kiezen die dicht bij je staat.  Het gebeurt ook regelmatig dat er minderjarige kinderen, zusjes, broertjes, neefjes of nichtjes getuige willen zijn. Officieel gezien mag dit niet, maar je kan natuurlijk altijd een symbolische (onofficiële) trouwakte gebruiken. Zo zijn ook zij extra belangrijk voor jullie speciale dag.

Pssst.. ik wil je wat vragen. Getuige vragen. BIRAMBI message in a bottle

Kan ik nog andere getuige vragen als ik al getrouwd ben?

Helaas is dit niet mogelijk. Zolang de huwelijksakte nog niet is ondertekend is het in principe nog mogelijk om te wisselen. Maar zodra deze getekend is, staat het vast en is het niet meer mogelijk om nog te wisselen of om achteraf nog iemand toe te voegen. Dan zou het hele idee van een getuige ook niet echt meer logisch zijn. Daarom is het extra belangrijk dat je goed nadenkt wie je graag als getuige vraagt. Zodat je er later geen spijt van kan krijgen!

Na het lezen van deze blog, weet je al veel meer over wat een getuige nou precies inhoudt en hoe je je getuige kan vragen. Ben je benieuwd naar  Wij zijn benieuwd hoe jij je getuige gekozen hebt en waarom? Laat het weten in de reacties.